Porttiteatteri Ry

Porttiteatteri on Helsinkiläinen ammattilaisvetoinen, vankilasta vapautuvien teatteri, joka tuottaa taiteellisesti korkeatasoista teatteria. Teatteri tuottaa 1-2 ensi-iltaa vuodessa ja vuotuiset esittävän vankilataiteen Porttiteatterifestivaalit, sekä järjestää työpajoja vankiloissa.

Porttiteatterin tavoitteena on saada joukko perinteisesti kulttuuripalvelujen ulottumattomiin jääviä henkilöitä taidetoiminnan pariin. Työpajatoiminnan kautta Porttiteatteri rakentaa yhteyksiä vankilan ja sen ulkopuolisen yhteiskunnan välille. Porttiteatterin tavoitteena on sitouttaa vapautumisvaiheessa olevia vankeja teatteritoimintaan pitkällä tähtäimellä ja mahdollistaa osallistujilleen irrottautumisen rikollisen identiteetistä. Toiminnassa on vuosittain mukana 15–25 rikostaustaista kokemusasiantuntija-esiintyjää.

Poikkeuksellinen entisten vankien ja taiteilijoiden muodostama yhteisö muodostaa Porttiteatterin koko toiminnan ytimen ja taiteellisen erityislaadun.

Tutustu Porttiteatteri Ry:n sivuihin ja toimintaan. 

 

Voit myös tukea ja mahdollistaa teatterin toimintaa yksityishenkilönä tai yrityksenä, liittymällä kannatusjäseneksi Porttiteatteri Ry sivuston liittymislomakkeella.