Todellisuus huumeista läheisten ja toipuvaisten kokemana

Läheiset & Toipuvat

Pohditko huumeiden kokeilemista?

Olet ehkä jo lukenut vähätteleviä fraaseja huumeiden käytön haitoista pitkin nettiä. Lue vielä varmuuden vuoksi tämä sivusto läpi ja mieti uudelleen. Sivustolle päivitämme tosikokemuksia huumeriippuvuuden täyttämästä elämästä huumeiden käyttäjien läheisten ja toipumisen tiellä olevien näkökulmasta.

Onko läheisesti huumeriippuvainen?

Et ole yksin. Varhainen puuttuminen ja avun hakeminen myös itselle, on tärkeää. Myös muiden kokemuksista voi olla apua. Päivitämme tälle sivuille tietoa läheisryhmistä ja erilaisista läheisille suunnatuista tukipalveluista.

Käytätkö huumeita?

Kykenetkö tunnistamaan käyttökaaresi vaiheen? Oletko kokeiluvaiheessa, viihdekäyttövaiheessa, tapakäyttövaiheessa vai ongelmakäyttövaiheessa? Vai oletko korvauslääkityksellä? Kaikissa käyttökaaren vaiheissa kannattaa hakeutua lääkkeettömän toipumistavoitteisen hoidon pariin. 

Pelkkä vieroittautuminen riippuvuutta ylläpitävästä aineesta, ei riitä - lääkkeettömiä hoitoja tarvitaan kaikissa käyttökaaren vaiheen hoitopoluissa, vaikka vieroitus olisi tehty lääkehoidolla.

Kohtaatko työssäsi päihdehoitoon liittyviä asioita tai henkilöitä?

Lastensuojelun työntekijät, koulu, lääkärit, hoitajat, päihdetyöntekijät ja alalle opiskelevat sekä päättäjät. Tämä sivusto on myös teille. Toivottavasti tosielämän kokemukset auttavat hahmottamaan päihdemaailmaa ja sen lieveilmiöitä.