Todellisuus huumeista läheisten ja toipuvien kokemana

Läheiset & Toipuvat

Pohditko huumeiden kokeilemista?

Olet ehkä jo lukenut vähätteleviä fraaseja huumeiden käytön haitoista pitkin nettiä. Lue vielä varmuuden vuoksi tämä sivusto läpi ja mieti uudelleen. Sivustolle päivitämme tosikokemuksia huumeriippuvuuden täyttämästä elämästä huumeiden käyttäjien läheisten ja toipumisen tiellä olevien näkökulmasta. Jokainen narkomaani on aloittanut kokeilemalla, eikä yksikään heistä ole uskonut, että heistä voisi tulla narkomaaneja.

Onko läheisesti huumeriippuvainen?

Et ole yksin. Varhainen puuttuminen ja avun hakeminen myös itselle, on tärkeää. Myös muiden kokemuksista voi olla apua. Päivitämme tälle sivuille tietoa läheisryhmistä ja erilaisista läheisille suunnatuista tukipalveluista. Alaikäiselle huumeiden myynti ja tarjoaminen on aina rikos, mistä tulisi tehdä ilmoitus poliisille. 

Voit osallistua sivuston sisältöön ja lähettää oman kirjoituksesi julkaistavaksi julkaisut @ todellisuushuumeista.fi

Käytätkö huumeita?

Kykenetkö tunnistamaan käyttökaaresi vaiheen? Oletko kokeiluvaiheessa, viihdekäyttövaiheessa, tapakäyttövaiheessa vai ongelmakäyttövaiheessa? Vai oletko korvauslääkityksellä? Kaikissa käyttökaaren vaiheissa kannattaa yrittää hakeutua lääkkeettömän toipumistavoitteisen hoidon pariin. Jokaisella on mahdollisuus toipua, jos saa asianmukaista hoitoa.

Pelkkä vieroittautuminen riippuvuutta ylläpitävästä aineesta, ei riitä - lääkkeettömiä hoitoja tarvitaan kaikissa käyttökaaren vaiheen hoitopoluissa, vaikka vieroitus olisi tehty lääkehoidolla.

Kohtaatko työssäsi päihdehoitoon liittyviä asioita tai henkilöitä?

Lastensuojelun työntekijät, koulu, lääkärit, hoitajat, päihdetyöntekijät ja alalle opiskelevat sekä päättäjät. Tämä sivusto on myös teille. Toivottavasti tosielämän kokemukset auttavat hahmottamaan päihdemaailmaa ja sen lieveilmiöitä. Huumeriippuvuus koskettaa koko perhettä ja perheen jokainen jäsen tarvitsee toipumistavoitteisia lääkkeettömiä hoitoja. Läheiset joutuvat tahtomattaan huumehuuruiseen elämään ja väkivallan uhkan kohteeksi. Koskaan ei tiedä, milloin narkomaani on jäänyt velkaa väärälle henkilölle ja tästä on seurauksena myös, että läheiset ovat fyysisen väkivallan uhkan pelossa koko käyttökaaren ajan.